Sähköautojen hinaus Ylivieskassa, Raahessa ja muualla Pohjanmaan alueella

Kaikki yhteystietomme

Hinauskeskus Pohjanmaa hoitaa sähköautojen hinauksen autoa vahingoittamatta Pohjanmaalla. Päivystämme 24/7. Palvelualueemme kattaa Ylivieskan, Alavieskan, Raahen, Pihtiputaan, Kärsämäen, Pyhäjärven, Kalajoen, Oulaisen, Haapajärven, Haapaveden, Pyhäjoen, Vihannin, Nivalan, Sievin ja Siikalatvan.

 

Ammattitaitomme ja kalustomme avulla hinaamme kaikenlaiset ajoneuvot turvallisesti perille. Hinaamme myös esimerkiksi raskaan kaluston.

Sähkökäyttöisen auton hinaus turvallisesti

Hinauksessa sähkökäyttöisen auton vetävien pyörien ei saa antaa pyöriä vapaasti, sillä se saattaa vahingoittaa auton sähköjärjestelmää. Hybridiautojen hinauksessa on varmistettava, että mitkään renkaista eivät pyöri, sillä toisella akselilla on sähkömoottorit ja toinen akseli on kytketty polttomoottorin voimansiirtoon. Sähkökäyttöisen auton hinaaminen esimerkiksi toisella henkilöautolla ei siis tule kyseeseen. Sen sijaan on syytä kääntyä hinausalan ammattilaistemme puoleen!

 

Me hinaamme sähkökäyttöisen autosi turvallisesti perille. Otamme auton tilanteesta riippuen joko vetohaarukkaan tai hinausauton lavalle.

Avaimet onnistuneeseen hinaukseen

Ammattilaisemme saapuvat nopeasti paikalle ja huolehtivat siitä, että auto on valmiina kuljetukseen.

 

Vaihteenvalitsin on siirrettävä N-asentoon ennen kuin auto vedetään vetohaarukan perään tai hinausauton lavalle. Jos auton virta on täysin loppunut, eikä vaihteenvalitsimen käyttö enää onnistu, auto voidaan nostaa hinausauton lavalle.

Lue lisää nostoista

Palvelua 24/7

Hinauspalvelumme päivystää 24/7 vuoden jokaisena päivänä. Tiedämme, että vahingot eivät katso kelloa – siksi emme mekään. Saat meidät nopeasti kiinni puhelimitse, ja lähetämme heti hinausauton paikan päälle.

 

Kysymme sinulta hinausautoa tilatessasi hinattavan auton merkin, mallin ja käyttövoiman, eli onko kyseessä esimerkiksi hybridi- vai täyssähköauto.

Vinkkejä sähkökäyttöisten autojen kuljettajille

Sähköauton hinauksen voi estää parhaiten ennakoimalla: suunnittelemalla reitin ja lataukset siten, että riskiä akun tyhjenemisestä ei synny. Joskus auto kuitenkin jää tien päälle hyvästä ennakoinnista huolimatta.

 

Sähkökäyttöisen auton ajoakku ei kuitenkaan vaurioidu akun tyhjennyttyä, vaan akku alkaa latautua normaalisti, kun se on kytketty latauspisteeseen.
Pakkasella auton akku tyhjenee nopeammin, joten sitä ei kannata jättää seisomaan pitkiksi ajoiksi etenkään silloin, kun akun varaus on vähäinen. Jos talvella auto seisoo pidemmän ajan, kannattaa jättää akkuun ainakin 50 prosentin varausaste.